Zijn de ingrediënten van dierlijke oorsprong van ENOVA geclassificeerd als “geschikt voor menselijke consumptie”?

Wij gebruiken alleen grondstoffen van dierlijke oorsprong (zoals vlees en vetten) van dieren die geschikt zijn verklaard voor menselijke consumptie en dit geldt voor al onze dierlijke producten.

Genetisch gemodificeerd organisme (GGO’S), wat kunnen jullie mij hierover vertellen?

Het onderwerp genetisch gemodificeerde organismen is zeer actueel, gezien de controversiële meningen over het potentiële gevaar van hun consumptie. Voor ENOVA hebben we een heel specifieke keuze gemaakt: bij twijfel geen ingrediënten gebruiken die risico lopen op ggo-inhoud of van “exotische” oorsprong zijn. De gebruikte grondstoffen zijn van EU-oorsprong (voornamelijk Duits), wat het product naast voedingsveiligheid ook meer uniformiteit geeft in de ingrediënten en dus in het eindproduct.

Wat zijn de vereisten waardoor u “gedehydrateerd lamsvlees” en “gedehydrateerde kip” kunt aangeven in plaats van kippen- en lamsmeel of proteïne?

De definitie van gedehydrateerd vlees die door sommige concurrerende merken wordt gebruikt, omvat alle normale kippenmeel, aangezien er geen echte definitie is van wat precies “arm aan bot” moet betekenen (wat blijkt uit het feit dat hetzelfde ingrediënt in hetzelfde product wordt het gedefinieerd als “kippenmeel” in de verpakking bestemd voor de VS en “gedehydrateerd kippenvlees” in Europa). Er is kippenmeel met meer dan 30% as en kippenmeel met minder dan 10% op de markt; bijgevolg is dat deze definitie alleen het resultaat van een marketingkeuze is. Het asgehalte van het kippenvleesmeel dat in ENOVA wordt gebruikt, schommelt tussen 8% en 15% met een gemiddelde van ongeveer 13%. Als je bedenkt dat een levende kip voor 11% -13% uit as bestaat, is het duidelijk hoe de kip die we gebruiken overeenkomt met het “natuurlijke” gehalte aan botten en vlees, wat ongeveer 2/3 zou zijn (gelijk aan bij 60-65%). Om kippenvleesmeel te produceren – zoals dat gebruikt wordt in de petfood-industrie – is het niet mogelijk om alleen vlees te gebruiken, vanwege de technologie waarmee deze producten nu worden gemaakt. Er is natuurlijk echt gedroogd vlees, maar dit is volledig bestemd voor de menselijke voedingsindustrie (soepen, sauzen enz …) en is zo duur dat het onmogelijk is om het in diervoeding te gebruiken; bovendien zou de beschikbare hoeveelheid niet voldoende zijn om in de behoeften van de petfoodindustrie te voorzien. En bij nader inzien zou het geen echt voordeel voor het dier zijn, aangezien de ontbrekende mineralen, die nodig zijn voor de juiste voeding van het dier, alleen aan het vlees zouden moeten worden toegevoegd; daarom moet een minerale integratie worden gecreëerd, die uiteindelijk dezelfde inhoud van de momenteel gebruikte vleesmeelsoorten zou creëren. De beslissing om dezelfde definitie te gebruiken die door andere fabrikanten wordt gebruikt, is slechts een manier om de kwaliteit van het vlees dat wordt gebruikt in ENOVA, het beste vlees dat op de markt verkrijgbaar is, te onderstrepen.

Waarom koos u rijst als enige graansoort in de meeste van uw formules?

Rijst is de best verteerbare graansoort onder de gecultiveerde: het zetmeel wordt bijna volledig verteerd en opgenomen door honden, in tegenstelling tot andere granen (maïs, tarwe, haver), waarvan de biologische beschikbaarheid lager is. Als we hieraan toevoegen dat rijst geen glutine bevat, eiwitten die typerend zijn voor granen die verantwoordelijk zijn voor allergische reacties, algemeen bekend als coeliakie, viel de keuze voor ENOVA onvermijdelijk op deze graansoort, ondanks de kosten die veel hoger waren dan die van de andere.

Welke lipidenbronnen (vetten, vetzuren) gebruikt u?

Voor ENOVA hebben we besloten om alleen deze drie lipidenbronnen te gebruiken: kippenvet, visolie en lijnzaad. Dankzij deze drie ingrediënten kan ENOVA omega-6 en omega-3-vetzuren in de juiste hoeveelheden en verhoudingen leveren.

Omega-6 en Omega-3 zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren (dat wil zeggen, ze moeten met het dieet worden geïntroduceerd, omdat ze niet door het lichaam kunnen worden gesynthetiseerd), waarvan de effecten op verschillende niveaus tot uiting komen:

OMEGA-6:

Bij het verminderen van ontstekingsprocessen (DGLA -> Ontstekingsremmende eicosanoïden)
Ter verbetering van de conditie van huid en vacht: LA

OMEGA 3:

Bij het verminderen van allergische en auto-immuunprocessen
Bij het verminderen van artritis-ontsteking (EPA -> ontstekingsremmende eicosanoïden)
Bij het verminderen van ontstekingsprocessen in het algemeen (EPA -> Ontstekingsremmende eicosanoïden)
Bij het verbeteren van huid- en vachtcondities: EPA & GLA in samenwerking met LA
Bij het beperken van schimmelinfecties (malassezie)
Bij het voorkomen van verschijnselen van atopische dermatitis
Bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de zintuigen
Om sommige hartproblemen te voorkomen
Bij het vertragen van de ontwikkeling van metastasen of sommige soorten kanker
Bij het verlagen van het cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed

Te meer deze vetzuren afkomstig zijn uit dierlijke bronnen (kippenvet, visolie), des te beter kunnen ze  worden opgenomen door spijsverteringsstelsel van honden.

Hoewel een omega-6: omega-3-verhouding tussen 10: 1 en 5: 1 algemeen als acceptabel wordt beschouwd, suggereren sommige onderzoekers de laatste tijd verhoudingen tussen 4: 1 en 2: 1 als ideaal (vooral voor ondersteuning en / of zorg). van enkele hierboven genoemde voorwaarden), verhoudingen zijn volledig gerespecteerd in ENOVA!

Wat is de functie van glucosamine en chondroïtine en waarom verschijnen ze in de ingrediëntenlijst?

Gewrichtspathologieën (heup- en elleboogdysplasie, artritis, artrose) komen helaas steeds vaker voor bij onze honden, vooral als ze bejaard en / of groot zijn. Er zijn echter enkele moleculen (met name glucosamine en chondroïtine) gedefinieerde chondroprotectoren, die noodzakelijke elementen zijn voor het goed functioneren van de gewrichtsstructuren: in pathologische situaties (artritis, artrose, al dan niet als gevolg van dysplasie) is er een vermindering van de synthesecapaciteit door van het organisme van deze twee moleculen, die daarom met het voedsel moeten worden toegediend om de reconstructie van het beschadigde gewrichtsweefsel te bevorderen en tegelijkertijd de pijn te verminderen. Deze twee elementen werken het beste als ze samen werken: chondroïtine werkt in synergie met glucosamine, waardoor het effect op de verzorging van kraakbeen wordt vergroot.

Er moet ook worden benadrukt dat in ENOVA de aangegeven hoeveelheden niet, zoals bij de meeste producten op de markt, afkomstig zijn van een gemiddelde analyse van het chondroprotectieve gehalte van de verschillende ingrediënten waaruit de formule bestaat, maar van de toevoeging van ‘zuivere’ chondroprotectors zoals werkelijke ingrediënten (in feite staan ​​ze vermeld in de lijst). Hieruit volgt dat het glucosamine- en chondroïtine-gehalte van ENOVA reëel is en dat de doseringen hoog zijn (tot 1000 mg / kg voor elk in de referenties bedoeld voor de categorieën die het meeste risico lopen – grote en oudere of te zware honden), wat ongeveer hetzelfde oplevert. hoeveelheden (zo niet groter) in de best verkochte supplementen.

Een eenvoudig voorbeeld:
gewrichtssupplement – samenstelling: chondroïtinesulfaat: 100 mg / pil + glucosamine: 200 mg / pil
Puppy van een groot ras van 4 maanden oud (verwacht volwassen gewicht 35 kg en huidig ​​gewicht 15 kg):

“Standaardsupplement”: 1,5 tablet gelijk aan 150 mg chondroïtinesulfaat en 300 mg glucosamine
Enova LifeTime Growing 415 g / dag gelijk aan 415 mg chondroïtinesulfaat en 415 mg glucosamine
Enova LifeTime Ageing 380 g / dag gelijk aan 380 mg chondroïtinesulfaat en 380 mg glucosamine

Wat is propylgallaat?

Propylgallaat of propylgallaat is geen conserveermiddel (dwz een stof die de houdbaarheid van voedsel verlengt en het beschermt tegen bederf veroorzaakt door micro-organismen), maar valt in de categorie van antioxidanten (dit zijn ‘stoffen die de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen voedingsproducten die ze beschermen tegen bederf veroorzaakt door oxidatie, zoals het ranzig worden van vetten “) – definities overgenomen uit EG-richtlijn 95/2 – 20 februari 1995).

Het gehalte aan propylgallaat in ENOVA is minder dan 35 ppm (of mg / kg) en zorgt, in combinatie met de werking van tocoferolen van natuurlijke oorsprong, voor het behoud en instandhouding van de optimale nutritionele eigenschappen van het product en zijn vetten (in het bijzonder Omega 3 bijzonder delicaat vanuit dit oogpunt, maar erg belangrijk vanuit voedingsoogpunt) gedurende de gehele houdbaarheid.
Propylgallaat is door de Europese Unie toegelaten als antioxidant (code E 310), waarvoor een veiligheidslimiet van 200 mg / kg is vastgesteld in sommige voedselbereidingen voor mensen (zie EU-wetgeving – verwijzing naar de antioxidant E 310). De dosering die in ENOVA wordt gebruikt, ligt daarom duidelijk onder de limiet die is toegestaan ​​in voedsel voor mensen. Het gebruik ervan is ook toegestaan ​​in de voeding van alle dieren, ook die bestemd voor menselijke consumptie. Propylgallaat wordt al meer dan 10 jaar gebruikt in voer voor honden en katten zonder enig gezondheidsprobleem bij de dieren waaraan ze werden toegediend.
Ten slotte is propylgallaat, op basis van onderzoek uitgevoerd op gepubliceerde wetenschappelijke werken over de kankerverwekkendheid van chemicaliën, een molecuul waarvan het begin van kankerachtige veranderingen bij proefdieren niet is aangetoond. U kunt het verschil in het gebruik van deze antioxidant al begrijpen in vergelijking met andere, zoals BHA en BHT (niet gebruikt in ENOVA), nog steeds veel gebruikt bij de productie van diervoeder, waarop in plaats daarvan sprake is van een kankerverwekkende werking.

Hieronder vindt u meer links over het onderwerp:
Een korte inleiding tot propylgallaat
Een wetenschappelijk artikel uit 2007 waarin wordt vermeld dat “propylgallaat een algemeen beschouwd als veilige antioxidant (GRAS) is om vetten, oliën en voedingsmiddelen te beschermen die lipiden tegen ranzigheid gegenereerd door de vorming van peroxiden “en” in vier onderzoeken is aangetoond dat propylgallaat in doseringen tot 2,04 g / kg niet teratogeen is bij ratten, konijnen, muizen en hamsters “.

Ik geef om de kwaliteit van het voer dat ik voor mijn hond koop, dus wat zijn uw garanties voor kwaliteit en voedingsveiligheid?

ENOVA hondenvoer wordt geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen; de productie-installatie is al jaren gecertificeerd volgens ISO 9001: 2000 (nu geüpdatet naar ISO 9001: 2008), HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point, een gezondheids- en hygiënerisicobeheersingssysteem gekoppeld aan voedsel en de bereiding ervan) en IFS (International Food Standard, een hoogwaardige kwaliteitscontrolestandaard die normaal gesproken voorbehouden is aan de menselijke voedingsindustrie).

Zijn ENOVA-voedingsmiddelen veilig met betrekking tot het gehalte aan zware metalen?

De controles die regelmatig worden uitgevoerd op inkomende ingrediënten en afgewerkte producten, maken ENOVA voedselveilig en perfect in lijn met de eisen van EU-verordening 574/2011 inzake zware metalen.

Zijn de ENOVA-voedingsmiddelen dierproefvrij?

Absoluut ja! We houden van dieren en daarom doen we ons uiterste best om ze de beste producten aan te bieden, zonder ze op enigerlei wijze uit te buiten of te verwonden. Dus geen bloedige experimenten, alleen simpele, strikt bloedeloze smakelijkheidstesten en met toestemming van de eigenaar van het dier.

Was deze pagina nuttig voor u? Zeg het op Facebook!